Editie 2019

'De molen in 't rood' is het derde openluchtspel dat in Dijkerhoek werd georganiseerd. Wat weten we nog over de editie 2019?


2019
Het vorige stuk "De Molen in 't rood" is in 2019 opgevoerd en speelde in de jaren 70. Het is de periode waarin de traditionele landbouw plaats moet maken voor schaalvergroting. Het is de tijd van de bouw van ligboxenstallen en ook de eerste burgers nemen hun intrek in de vrijkomende boerderijtjes en zorgen voor veranderingen. Dit geldt ook voor de familie Boerkamp. Zij hebben hun oude boerderij te koop staan. De nieuwe bewoners zijn ‘stadsen’ en komen voor de rust naar het platteland. Zij hebben een belangrijke wens; ze willen graag wat meer grond rondom het boerderijtje. De rust op het platteland is niet zo zeker. Als ze voor de eerste keer in de tuin zitten, is het al raak. En ook krijgen ze nieuwe buren. De molen wordt namelijk vrijwel op hetzelfde moment verkocht en de praktijken van deze nieuwe bewoners vallen niet bepaald in goede aarde. Of dit allemaal goed komt?

De molen in ’t rood is is een openluchtspel in vijf bedrijven en geschreven door Henk Straalman. Het werd al eerdere keren onder andere namen opgevoerd in onder andere Hummelo, Markelo en Lochem. In Dijkerhoek wordt het openluchtspel geregisseerd door Monica van Mierlo. De acteurs zijn lokale sterren uit Dijkerhoek.