Editie 2009

Het begon in 2009. Met het openluchtspel 'Capriolen rond de molen' trapte Dijkerhoek op 28 augustus 2009 een nieuwe traditie af. De leden van het Dijkerhoeks Amateur Toneel (D.A.T.) voerden met vele Dijkerhoekse figuranten een eerste spel op bij de molen. Annemieke Schrijen schreef het verhaal, Bert Aaftink en Bertus Bronsvoort namen de regie voor hun rekening.

Het verhaal
Anna, de dochter van de plaatselijke molenaar, en Diederik, de zoon van import-bewoners, worden verliefd op elkaar. Anna's vrienden vinden dat zij een jongen uit het dorp moet kiezen en iedereen bemoeit zich met de relatie. Tijdens een dorpsfeest komt het tot een confrontatie. Van schrik vluchten Anna en Diederik de molen in en klimmen naar de molengang. Van daaruit kijken ze naar het gedoe op het dorpsplein. Plotseling steekt er een heving wind op en het dorpsplein verandert in een plein uit 1890 waar de Anna en Diederik van destijds een zelfde uitdaging te wachten staat. Loopt het goed af met het stel in 1890? En hoe gaat het verder met Anna en Diederik in 2009? Als het om de liefde gaat kan er van alles gebeuren!

Wist je dat..
De burgemeester van Rijssen-Holten een avond meespeelde in het openluchtspel?
Weerman Piet Paulusma zijn voorspelling in Dijkerhoek deed, hij het mis had en het een hele avond plensde?
De noabers van het openluchtspel een bijdrage wilden leveren en de toiletten schoonmaakten?
In totaal 710 meter aan kabels is gelegd?
Pasgetrouwd stel Hens en Hanneke Janssen de opbrengst van een veiling ter beschikking stelden zodat de eerste rekeningen betaald konden worden?
Er 2.300 bezoekers afkwamen op het eerste openluchtspel?